Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med violinister

AUG
30

Koncert med violinister


Dato Tirsdag d. 30. august 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Sted Bolbrovej 15, 2960 Rungsted Kyst, Bolbrovej 15, 2960 Rungsted Kyst
Koncert med violinister

I næsten fire årtier var Daniel Stabrawa Berliner Philharmonikernes 1. Koncertmester, under chefdirigenter som, Herbert van Karajan, Claudio Abbado, Simon RaHle og Kirill Petrenko. Daniel Stabrawa optræder ved denne lejlighed sammen med sin daHer, violinisten Maria Rabenberg og hendes kollega, 1. Solocellist Theodor Lyngstad fra Copenhagen Phil.

På programmet er den klassiske raffinerede Wolfgang Amadeus Mozart, den franske virtuose romantiker Charles Beriot, samt musikken af den tjekkiske, franks inspirerede komponist fra 1940erne, Bohuslav Martinu og hans ungarske kollega i samtiden Zoltan Kodaly som blev inspireret af de smukkeste ungarske folkemelodier.

Aftenen kulminerer i en Trio for to violiner og cello af den Polske Komponist Karol Lipinski, som er Daniel og Marias landsman. Daniel Stabrawa stammer fra Krakow, og da Maria var 1 år gammel, flyttede familien til Berlin hvor Daniel blev opdaget af Herbert von Karajan.

Daniel Stabrawa er stadigvæk aktiv som solist, kammermusiker og dirigent, og bliver ofte inviteret til at give masterclasses rundt om i verden. Sammen med sin datter spiller de regelmæssigt koncerter i Krakow, Berlin og København, og inviterer forskellige førsteklasses musikere til at optræde sammen, som ved denne lejlighed Theodor Lyngstad. Theodor kommer oprindeligt fra Trondheim, studerede på det Danske Kongelige Musikkonservatorium København og i New York. Han optræder regelmæssigt som solist og kammermusiker i hele scandinavian. Maria Rabenberg var Berliner Philharmonikeres Akademist i to år. Derefter spillede hun på forskellige kontrakter i dette fremragende orkester i næsten 8 år, inden hun blev inviteret til København for at være 2. koncertmester af den anden violingruppe i DR´s Symfoniorkester i et år. Hun spiller kammermusik og solo og er derudover uddannet mentalcoach for unge musiker i hele Europa.

Daniel Stabrawa og Maria Rabenberg spiller på to meget fine italienske instrumenter, henholdsvis en Francesco Ruggieri fra 16XX og en Petrus Guarneruis fra 1747.