• Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 3. april 2020, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Kirkekunst i dag set gennem glas
Kirkekunsten i Danmark blomstrer i disse år. Når menighedsråd og præster vælger at udsmykke deres kirker med ny kunst, sker der noget i kirkerummet. Det gælder ikke mindst, når materialet er glas. Det er et materiale, som skifter udtryk efter lyset og årstiden. Glaskunst bidrager til liturgi og forkyndelse. Mange af tidens bedste kunstnere påtager sig opgaver i glaskunst i kirker og løser dem på spændende og original måde. Motiverne er de klassiske: F.eks. Nadveren, Golgatha, Opstandelsen, men fremstillingen er samtidig, og stilen er ofte abstrakt. Foredraget vil vise et udvalg af disse kunstværker af kunstnere som bl.a. Maja Lisa Engelhardt, Peter Brandes, Arne Haugen Sørensen, Per Kirkeby, Trondur Patursson og Simon Aaen.

Gratis foredrag og kaffebord.

Sted Sognehuset
Gratis adgang