Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sognefrokost & Foredrag ved Niels Christian Hvidt

FEB
27

Sognefrokost & Foredrag ved Niels Christian Hvidt


Dato Søndag d. 27. februar 2022, Kl. 11:30 til kl. 14:15
Sted Bolbrovej 10, 2960 Rungsted Kyst, Bolbrovej 10, 2960 Rungsted Kyst
Pris
kr. 100.00
Sognefrokost & Foredrag ved Niels Christian Hvidt

Kan tro flytte bjerge? Eller flytter sygdomsbjerge troen?
Om forholdet mellem tro og helbred

Tro flytter bjerge, siger man. Meget tyder på, at det faktisk er tilfældet, og især ved sygdom. Niels Christian Hvidt udforsker, hvordan det forholder sig i Danmark og befinder sig således midt i krydsfeltet mellem tro og videnskab. Forholdet mellem tro og helbred har været et relativt overset emne i den danske sundhedsfaglige forskning. I de fleste kulturer og religioner har der imidlertid været en afgørende forbindelse mellem tro og helbred med stort fokus på sammenhængen mellem krop, psyke og sjæl. I de vestlige kulturer er det sådan i dag, at separate faggrupper varetager omsorgen for krop, psyke og sjæl, og ofte oplever patienter, at de ikke bliver set som de hele mennesker, de er. 

Det moderne sundhedsvæsen er derfor præget af et ønske om atter at behandle det hele menneske og have patienten som partner. Dette foredrag vil bidrage til opfyldelsen af denne ambition. 

Foredraget bygger på ti års dansk grundforskning indenfor feltet, som Hvidt har været initiator og leder af. Han redegør for resultater, herunder også danske, der viser, at mennesker med en religiøs praksis har en lavere sygdomsrisiko og lever længere.